Kålsallad med apelsin
Julbord är magiskt gott och att bryta av med en fräsch kålsallad gör allt ännu godare

200 g Vitkål
200g Rödkål
8 st Brysselkål
5 kvistar Grönkål
1-2 Apelsiner
Nötter mandlar eller hasselnötter
Olivolja
1 apelsin pressad
Svartpeppar
Russin eller granatäpple
1. Koka brysselkålen
2. Skär vitkål och rödkål med hjälp av osthyvel och blanda i skål
3. Hacka grönkålen och lägg i skålen
4. Slå av vattnet på brysselkålen och låt svalna
5. Hacka nötterna och rosta dem i en het och torr panna, dra av från värmen
6. Filea apelsin och dela klyftorna, resterande delen av apelsinen, pressa vätskan över kålen
7. Tillsätt olivolja, saft även av den pressade apelsinen och nypa svartpeppar efter smak och blanda salladen
8. Dela brysselkålen och lägg ner bland den andra kålen
9. Strö över nötterna
10. Strössla på russin eller granatäpple
Njut av salladen till julbordet, blir ett både friskt och fräscht tillbehör