stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Kålsallad med apelsin

Publicerad 2019-12-22 16:26:12 i Allmänt,

Julbord är magiskt gott och att bryta av med en fräsch kålsallad gör allt ännu godare (null)
200 g Vitkål
200g Rödkål
8 st Brysselkål
5 kvistar Grönkål
1-2 Apelsiner
Nötter mandlar eller hasselnötter
Olivolja
1 apelsin pressad
Svartpeppar
Russin eller granatäpple 

1. Koka brysselkålen 
2. Skär vitkål och rödkål med hjälp av osthyvel och blanda i skål
3. Hacka grönkålen och lägg i skålen 
4. Slå av vattnet på brysselkålen och låt svalna
5. Hacka nötterna och rosta dem i en het och torr panna, dra av från värmen 
6. Filea apelsin och dela klyftorna, resterande delen av apelsinen, pressa vätskan över kålen 
7. Tillsätt olivolja, saft även av den pressade apelsinen och nypa svartpeppar efter smak och blanda salladen 
8. Dela brysselkålen och lägg ner bland den andra kålen
9. Strö över nötterna 
10. Strössla på russin eller granatäpple 
Njut av salladen till julbordet, blir ett både friskt och fräscht tillbehör



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela