Fudge kaka

200 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk balpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 g Mörk blockhoklad
100 g smör
1. Klä en långpanna, ca 35 x 20 cm, med ett bakplåtspapper. Smörja med lite matfett
2. Smält matfett i en kastrull och tag den av värmen.
3. Rör ner strösocker och äggen
4. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, rör ner detta och arbeta smeten slät.
5. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda i 175° i 15 20 minuter.
6. Vänd kakan upp och ner på smörpapper och drag försiktigt av bakplåtspappret. (Om botten fastnar i bakplåtspappret så lägg en fuktig handduk över kakan en stund så går det lättare att ta bort bakplåtspappret.)
7. Låt kakan kallna.
8. Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet i en kastrull (bryt chokladen i små bitar).
9. Låt detta koka tills den tjocknar, ca 10-15 minuter.
10. Tag kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
11. Bred glasyren över kakan och ställ den kallt att stelna.
Skär upp kakan i rutor eller servera den hel som en tårta. Njut av en perfekt kladdig och seg chokladkaka