stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Fudge kaka

Publicerad 2019-07-10 06:16:00 i Allmänt,

Choklad, choklad och ännu mer choklad smak på dessa underbart goda fudgebitar (null)

200 g smör

3 dl strösocker

2 ägg

1 dl kakao

4 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1 tsk balpulver


Glasyr

2 dl vispgrädde

2 dl strösocker

2 msk sirap

100 g Mörk blockhoklad

100 g smör


1. Klä en långpanna, ca 35 x 20 cm, med ett bakplåtspapper. Smörja med lite matfett

2. Smält matfett i en kastrull och tag den av värmen.

3. Rör ner strösocker och äggen

4. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, rör ner detta och arbeta smeten slät.

5. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda i 175° i 15 – 20 minuter.

6. Vänd kakan upp och ner på smörpapper och drag försiktigt av bakplåtspappret. (Om botten fastnar i bakplåtspappret så lägg en fuktig handduk över kakan en stund så går det lättare att ta bort bakplåtspappret.)

7. Låt kakan kallna.

8. Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet i en kastrull (bryt chokladen i små bitar).

9. Låt detta koka tills den tjocknar, ca 10-15 minuter.

10. Tag kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.

11. Bred glasyren över kakan och ställ den kallt att stelna.

Skär upp kakan i rutor eller servera den hel som en tårta. Njut av en perfekt kladdig och seg chokladkaka

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela