stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Räktårta

Publicerad 2018-12-26 08:04:05 i Allmänt,

Visst är det gott med julbord med alla de goda klassikerna men det är väldigt gott att testa att lägga till något nytt. I år fann jag 2 nya favoriter och måste bara dela med mig av denna fantastiskt goda räktårta. (null)

200 g kavring

75 g smält smör

4 gelatinblad 

400 g nyskalade räkor

300 g Philadelphia ost

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 rödlök

1 dl hackad dill

1 msk citronsaft 

Salt peppar 

Ev stenbitsrom


Garnering

100 g nyskalade räkor

1-2 msk stenbitsrom

dillkvistar


  1. Mixa smör och kavring till en smulig massa
  2. Tryck ut massan i en springform (ca 24 cm)
  3. Lägg gelatinbladen i blöt 
  4. Blanda nästan all crème fraiche med
    majonnäsen och Philadelphia osten
  5. Smält gelatinbladen i en kastrull på spisen och rör ned den sista crème fraichen. Rör ned lite gelatin i taget i majonäs-blandningen. Rör noggrant  
  6. Smaka av med pressas citronsaft, salt och peppar
  7. Skala och hacka 300g räkor, hacka löken och dillen och vänd ner dessa i smeten och blanda samman
  8. Bred ut blandningen på kavringsbottnen. Täck med folie och låt stå i kyl 6 timmar
  9. Garnera med hela räkor, stenbitsrom och dillkvistar innan serveringen 
Tårtan fungerar precis lika bra till vickning, midsommar eller precis när du själv känner att det är dags att lyxa till det med något extra gott som tillexempel förrätt till nyår 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela