stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Fläskytterfilé med smak av Asien

Publicerad 2019-08-28 07:47:13 i Allmänt,

Blev bjuden av detta hos svärmor och var bara tvungen att testlaga detta själv. Så gott och perfekt som bjudmat eller buffé, då det smakar som bäst när du förbereder någon dag innan. 

(null)

2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)

1 tsk pepparmix

1/2 dl sesamfrön

2 msk olja till stekning


Marinad

1 dl rapsolja

1 msk soja

3/4 msk balsamvinäger

1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk färskriven ingefära

2 tsk salt

2 krm pepparmix


Garnering

2 - 3 kvistar bladpersilja

2 msk frysta lingon


  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Putsa fläskytterfilén
  3. Blanda pepparmix och sesamfrön
  4. Gnid in köttet med blandningen och bryn köttet runt om i olja i en stekpanna
  5. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, det tar ca 1 timme. Starta timer
  6. Låt köttet svalna
  7. Slå in det i folie och förvara i kylen


Marinad: 

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden
  2. Skär köttet i tunna skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat
  3. Häll över marinaden. Täck med plastfolie och låt stå kallt ca 4 timmar


Garnera till sist med bladpersilja och lingon strax före servering. Både svensk och asiatisk touch, fräscht och gott och passar perfekt till både buffé bordet och som gomiddag

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela