stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Äppelbröd

Publicerad 2019-12-13 14:34:12 i Allmänt,

Helt ljuvligt bröd med smak av äpple, perfekt i jultid eller vid äpplemosens skörd men självklart när som helst på året också såklart (null)

2 Limpor

5 dl vatten

1/2 paket jäst (à 50 g)

2 äpplen

0,8 dl honung

1 tsk salt

7 dl rågmjöl

10 1/2 dl dinkelsikt


  1. Värm vattnet till 37°C
  2. Smula ner jästen i en bunke
  3. Häll på vattnet och rör runt tills jästen lösts upp sig
  4. Riv eller tärna äpplena och tillsätt dem, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken (spara lite mjöl till utbakningen)
  5. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand
  6. Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme
  7. Sätt ugnen på 250°C
  8. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i 2 lika stora delar
  9. Forma till limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter
  10. Om du vill så snitta härligt mönster på dem och stryk ett liten sträng med äpplemos på dem och mjöla uppepå
  11. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen, sänk ugnsvärmen till 225°C
  12. Grädda 30–35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler
Finns det något bättre än nybakat bröd och smör (null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela