Poke Bowl
Alltså hur gott va inte detta då? Kräver dock att frysa laxen några dagar i förväg men vips så får du en rätt som inte behöver tillagas utan bara skär de tillbehör du önskar
500 gram lax
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
0,5 msk sesamolja
1 msk honung, flytande
1 st lime
2 tsk färsk ingefära
0,5 st röd chili
2 tsk sesamfrön
Flingsalt
Limepicklad rödkål
250 gram rödkål, färsk
1 st lime
1 msk vatten
1 msk flytande honung
2 krm vanligt salt
Övriga tillbehör
3 dl quinoa/ ris
10 gram alger
200 gram sojabönor
200 gram fryst mango
50 gram sallads lök
50 gram naturella chashewnötter
2 st avokado
2 krm chiliflakes
0,5 tsk flingsalt
0,3 dl färsk koriander
Tillaga laxen och riset/quinoa
- Koka ris/quinoa enligt anvisning på förpackningen
- Tärna laxen
- Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Tillaga rödkålen
- Strimla rödkålen och lägg i en skål
- Blanda limesaft, vatten, honung och salt i en skål och blanda ner i kålen och rör runt
- Låt marinera 10 min
Lägg upp i skålar
- Lägg algerna i blöt
- Skär salladslök, avokado och nötterna i önskade storlekar. Tänk på att det är väldigt gott att få lite av varje, i varje tugga så du inte skär för stora bitar
- Låt bönorna och den tärnade mangon tina
- Lägg quinoa i botten på alla skålar
- Lägg laxen i mitten och dekorera med en skivad avokado vid sidan som du har lite flingsalt på och chiliflakes. Dekorera med koriander
- Toppa med alla andra tillbehör runt om
