Potatissallad med Créme Fraîche
Färskpotatis är ju helt magisk att äta med bara lite smör till men alltid blir det massa över då jag tycker det är svårare att uppskatta hur många potatisar alla äter. Att göra en god potatissallad på resterna är perfekt och känns både fräscht och
gott

Ca måtten både färskpotatisar kan skilja rejält i storlek
10-20 färskpotatisar
3-5 dl creme fraiche
0,5-1 dl majonnäs
1-2 rödlökar
5-10 rädisor
2-3 hackade saltgurkor
1 syrligt äpple
Salt och grovmald svartpeppar
Gräslök att strö som dekoration
Smaka av då det kan variera på antal och storlekar på potatis
1. Tärna potatisen
2. Hacka löken, äpplet, och gurkan smått
3. Skiva rädisorna
4. Lägg allt i en stor bunke och tillsätt creme fraiche, majonnäs och salta och peppra. Smaka av och känns allt som en syrlig lagom krämig potatissallad, häll upp i skål och strö på gräslök.
Njut tillsammans med grillat kött eller kallskuret. På bilden ser du färsbiffar med bacon och grillkrydda. Behöver inte vara krångligare än så här
