stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Rabarber marmelad med vanilj

Publicerad 2019-06-02 12:10:28 i Allmänt,

Alltså sådant där som bara tar 20 minuter och svänga ihop och kan användas till massa gott, visst är det bara hur toppen dom helst

(null)

400 g rabarber 

1 vaniljstång eller 1,5 kryddmått vaniljpulver

300 g syltsocker


  1. Skölj och tärna rabarber i bitar
  2. Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång eller vaniljpulver i 15 minuter. Rör om under tiden
  3. Rabarbern blir som en kräm då är det dags att tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning, 2 minuter. (Den tjocknar sen när den kallnar så koka inte för länge)
  4. Ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången och lägg ner fröna i marmeladen igen och rör om
  5. Häll upp marmeladen i en burk. Sätt på lock och låt svalna


Perfekt till både bröd och gröt men min stora favorit är till ostbrickan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela