stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Cheesecake med Choklad och bär

Publicerad 2019-05-24 11:55:42 i Allmänt,

Visst är det ljuvligt när något som är både gott och ser lyxigt ut också är hur enkelt som helst att baka ihop. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 10 bitar (null)

Ingredienser till botten

15 digestivekex

100 g smör


Ingredienser till fyllning

200 g mörk choklad

600 g färskost

2,5 dl vispgrädde

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver


Ingredienser till topping

2 paket ferrero rocher 

färska bär att dekorera med


Gör såhär:

  1. Fodra en springform med diameter på 20 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med hjälp av ex en mortel
  3. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen
  6. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Låt svalna i rumstemperatur ca 15 minuter
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet
  8. Tillsätt chokladen och vispa lite till.
  9. Tillsätt florsocker och vanilj. Vispa försiktigt till en jämn smet
  10. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
  11. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar med ferrero rocher och färska bär 

Njut av en vansinnigt god kaka som är busenkel att göra (null)

TIPS!

Funkar utmärkt att frysa in flera månader innan servering utan ferrero rocher och bären

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela