Cheesecake med Choklad och bär
Visst är det ljuvligt när något som är både gott och ser lyxigt ut också är hur enkelt som helst att baka ihop. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 10 bitar
Ingredienser till botten
15 digestivekex
100 g smör
Ingredienser till fyllning
200 g mörk choklad
600 g färskost
2,5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
Ingredienser till topping
2 paket ferrero rocher
färska bär att dekorera med
Gör såhär:
- Fodra en springform med diameter på 20 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med hjälp av ex en mortel
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked
- Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Låt svalna i rumstemperatur ca 15 minuter
- Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet
- Tillsätt chokladen och vispa lite till.
- Tillsätt florsocker och vanilj. Vispa försiktigt till en jämn smet
- Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
- Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar med ferrero rocher och färska bär
Njut av en vansinnigt god kaka som är busenkel att göra
TIPS!
Funkar utmärkt att frysa in flera månader innan servering utan ferrero rocher och bären