stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Rullader

Publicerad 2019-10-09 21:20:39 i Allmänt,

Höst ut och vad passar inte bättre än grytor av olika slag. Avnjöt rullader som var helt magiska, så självklar vill jag dela mitt recept med er. Tillaga dessa godbitar redan nu till helgen.  (null)

Stekningen/ tillagning 

10-15 skivor lövbiff ca 1 kg

2 st morot

1 st svenska äpple 

1 st gul lök

10 katrinplommon 

1/2 dl Kalvfond

2 Oxbuljong tärningar 

Ca 1 l vatten 

Salt 

Peppar 


Fyllning

Dijonsenap 

2 st skalade och hackade svenska äpplen

1,5 dl hackad saltgurka

1 st hackad gul lök 

250-300 g rökt sidfläsk hackas

Salt

Svartpeppar 


Sås

3 dl matlagningsgrädde 

1-2 dl mjölk

2-3 msk kinesisk soya

Majsstärkelse om du vill ha lite fylligare sås

  1. Förbered genom att skala och hacka allt till fyllningen 
  2. Förbered sedan allt till stekningen. Skala och skär lökarna, morötterna och äpplet i grövre bitar
  3. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och platta ut dem lätt med en kötthammare eller handflatan
  4. Bred på dijonsenap, salt och pepprar
  5. Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och vik in kanterna och rulla ihop dem hårt
  6. Stick in 1-3 tandpetare så de håller ihop
  7. Bryn dem i smör i stekpanna eller grytan du kommer använda för tillagning
  8. Ta upp spetten och slå på vattnet som får koka upp
  9. Tillsätt fonden, löken, morötterna, äpplena, katrinplommonen, buljongen, salt och peppar 
  10. När du smakat av så lägg ner rulladerna i grytan och låt den puttra under lock ca 1 timme, tills ruladerna känns mjuka
  11. Efter halva tiden börja koka potatis som är ett gott tillbehör 
  12. Ta upp rulladerna och sila spadet
  13. Pressa lätt ur saften ur grönsakerna som ge extra smak till såsen
  14. Slå tillbaka spadet i grytan och vispa ner tillbehören till såsen
  15. Lägg tillbaka rulladerna ner i såsen och låt dem bli varma igen. Ca 2 minuter 

Servera direkt ur grytan med kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon (null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela