Rullader
Höst ut och vad passar inte bättre än grytor av olika slag. Avnjöt rullader som var helt magiska, så självklar vill jag dela mitt recept med er. Tillaga dessa godbitar redan nu till helgen.

Stekningen/ tillagning
10-15 skivor lövbiff ca 1 kg
2 st morot
1 st svenska äpple
1 st gul lök
10 katrinplommon
1/2 dl Kalvfond
2 Oxbuljong tärningar
Ca 1 l vatten
Salt
Peppar
Fyllning
Dijonsenap
2 st skalade och hackade svenska äpplen
1,5 dl hackad saltgurka
1 st hackad gul lök
250-300 g rökt sidfläsk hackas
Salt
Svartpeppar
Sås
3 dl matlagningsgrädde
1-2 dl mjölk
2-3 msk kinesisk soya
Majsstärkelse om du vill ha lite fylligare sås
- Förbered genom att skala och hacka allt till fyllningen
- Förbered sedan allt till stekningen. Skala och skär lökarna, morötterna och äpplet i grövre bitar
- Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och platta ut dem lätt med en kötthammare eller handflatan
- Bred på dijonsenap, salt och pepprar
- Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och vik in kanterna och rulla ihop dem hårt
- Stick in 1-3 tandpetare så de håller ihop
- Bryn dem i smör i stekpanna eller grytan du kommer använda för tillagning
- Ta upp spetten och slå på vattnet som får koka upp
- Tillsätt fonden, löken, morötterna, äpplena, katrinplommonen, buljongen, salt och peppar
- När du smakat av så lägg ner rulladerna i grytan och låt den puttra under lock ca 1 timme, tills ruladerna känns mjuka
- Efter halva tiden börja koka potatis som är ett gott tillbehör
- Ta upp rulladerna och sila spadet
- Pressa lätt ur saften ur grönsakerna som ge extra smak till såsen
- Slå tillbaka spadet i grytan och vispa ner tillbehören till såsen
- Lägg tillbaka rulladerna ner i såsen och låt dem bli varma igen. Ca 2 minuter
Servera direkt ur grytan med kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon