Fisksoppa med höstiga äpplen
Helt nytt för mig men va gott och fräscht med sött äpple och det syrliga från citronen i fisksoppa. Hela familjen åt hur mycket som helst, vilket är ett riktigt bra betyg från kräsna små liv

800 gram vit Fisk
1 st Gul Lök
1 liten Purjo
8-10st medelstora potatisar
6 st Morötter
2-3 Äpplen
4-6 dl Vispgrädde
1 st Citron skal och saften
3 st Vitlök
3 dl skaldjursfond
2 msk Rapsolja
1 Liter Vatten
Dill
Salt
Peppar
- Skala och finhacka lök, skär äpple, potatis, morötter i större bitar eller slantar och pressa vitlök
- Fräs allt i oljan
- Tillsätt fond och vatten så att det täcker alla grönsaker. Låt småkoka under lock 15 minuter.
- Tillsätt grädden
- Riv av skalet från citronen och lägg ner i soppan och pressa ur saften och ställ undan
- Lägg ner fisken i soppan och låt sjuda försiktigt så att fiskbitarna inte mosas och tillsätt dill
- Smaka av med saften från citronen, med salt och peppar
Njut av fräsch fisksoppa ihop med nybakat bröd