stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Chokladbiskvier

Publicerad 2020-12-15 09:15:05 i Allmänt,

Dessa små godbitar har följt med mig under hela min uppväxt. Sagolikt goda med himmelsk god smörkräm, betyg från min man
-jag gillar ju inte beskriver men dessa är bland det godaste jag ätit i kakväg (null)
Blir cr 40 st små men ska det vara i café-storlek så blir det 25-30 st
400g mandel

6 dl florsocker

4 st äggvitor 


200 g smör

3 dl florsocker 

2 äggulor

4 msk kakao

1 tsk kaffepulver (snabbkaffe)


130 g ljus blockchoklad 

130 g mörk blockchoklad 


  1. Skålla mandeln genom att koka upp dem i en kastrull med vatten. Slå av vattnet och tryck ut mandeln när de svalnat (alt. köp färdig skållad mandel) Låt dem torka upp ordentligt på ett hushållspapper
  2. Lägg all mandel i en mixer och mixa till smulor, tillsätt florsocker och äggvitorna och mixa vidare till en smetig deg (spara 2 äggulor till smörkrämen)
  3. Sätt ugnen på 170 grader
  4. Rulla degen till små bollar. För att få dem riktigt jämna, då smeten är ganska kladdig så tog jag lite mjöl i händerna då blir de både jämna och fina och spricker inte när de är i ugnen 
  5. Lägg dem på en plåt och platta till dem något 
  6. Grädda dem mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut dem och låt dem ligga och svalna av, på ett galler med bakplåtspapper på, så de inte får mönster efter gallret då de fortfarande kommer vara något mjuka
  7. Under tiden som kakorna svalnar helt, så förbereder du smörkrämen. Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke
  8. Kaffepulvret lägger du på ett bakplåtspapper och viker pappret  och drar med en kavel över, så det blir till ett fint puder 
  9. Mät upp resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smörkräm 
  10. När kakorna helt har svalnat så brer du på smörkrämen på kakornas botten, som nu kommer vara kakornas ovansida 
  11. Mät upp blockchokladen i en bunke, som du ställt över ett vattenbad och låt chokladen smälta samman
  12. Doppa nu toppen på kakorna, alltså smörkrämen, i chokladen så att smörkrämen täcks men inte själva mandeldelen av kakorna. Ställ kakorna på en åkt och låt svalna i kylen

När chokladen stelnat så njuta av dina helt ljuvliga beskriver till bästa fika stunden någonsin. 

Dessa kakorna kan du frysa och plocka upp när du behöver eller vill njuta av lite lyxfika 





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela