stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Enkelt Vörtbröd

Publicerad 2020-12-06 09:00:13 i Allmänt,

Tyckte vörtbröd verkade så krångligt att göra med 1000 ingredienser av olika små kryddor, tills jag fann att det fanns något i kryddhyllan som hette vörtmix. Nu blir det aldrig mer något hemskt köpevört när det blev så busenkelt att baka själv (null)

25 g jäst (för söta degar)

25 g smör, mjukt

3 dl porter 

1 påse vörtmix

½ dl mörk sirap

4 dl rågsikt

5 dl vetemjöl

1 dl russin (blötlägg i vatten)

Till penslingen:

0,5 dl vatten

1 msk mörk sirap


  1. Smula sönder jästen i en degblandare
  2. Värm porten till 37 grader
  3. Häll på porten och blanda så att jästen löses upp
  4. Tillsätt rågsikt, vetemjöl, vörtmix, sirap, det mjuka smöret och de sila av russinen och tillsätt även dem
  5. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 8-10 minuter 
  6. Lägg plastfolie eller en kökshandduk över bunken och låt jäsa i 40 minuter
  7. Sätt ugnen på 225 grader 
  8. Ta upp degen från bunken och forma till en stor limpa eller två små
  9. Lägg direkt på plåt eller i brödformar
  10. Jäs i ca 30 minuter till dubbel storlek
  11. Sätt in brödet i mitten av ugnen och häll 1 dl vatten i botten på ugnen så ånga bildas. Stäng snabbt luckan och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 5 minuter
  12. Öppna ugnsluckan och släpp ut ångan. Grädda ytterligare i 25 minuter
  13. Blanda ihop sirap och vatten och pensla brödet direkt när det kommer ut från ugnen. Låt svalna på ett galler

Njut av ditt underbart goda vörtbröd

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela