Jansons Frestelse
Denna Janson som jag gjort i många år nu har gått hem hos dem, som absolut aldrig skulle tänka sig att vilja äta Janson. Det säger ju en hel del om hur god denna är, eller hur?!

För ca 6 personer
1 kg mjölig potatis
2-3 gula lökar
1 burk ansjovis (grebbestad)
4 dl grädde
2-4 msk Ströbröd
50 g Smör
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala potatisen och själva dem till stavar
3. Skär löken i strimmor och stek i stekpanna med lite smör
4. Öppna ansjovisen och spara spadet
5. Varva potatis, löken och ansjovisen. Börja och avsluta med potatis
6. Slå på hälften av grädden och spadet från ansjovisen
7. Strö på ströbrödet
8. Toppa till sist med smöret som du klickar ut uppepå Jansonen
9. Sätt in formen mitt i ugnen och grädde i 30 minuter
10. Slå på resten av grädden och låt Jansonen gå ytterligare 15-20 minuter
Njut av din Janson till adventsmiddag och julbordet