Juliga köttbullar
Hur mycket julmat gör ni själva eller köper ni färdigt? Jag kan inte vara utan dessa små goda köttbullar med julsmak

1 kg blandfärs
1 ägg
3 msk dijonsenap
1 gul lök
2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk kryddpeppar
2 msk brun farinsocker
4 msk ströbröd
2 dl grädde
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1. Finhacka löken och stek den så vattnet avdunstar
2. Blanda färsen med ägget, kryddorna, senapen, farinsockret, ströbrödet och grädden
3. Vänd till sist ner löken och blanda ordentligt
4. Sätt på ugnen på 220 grader
5. Forma köttbullar och lägg dem på en smord plåt
6. Sätt in dem i ugnen och stek 15-20 minuter
7. Nu kan du låta dem svalna och lägga dem i frysen. De är lite gråa men här ifrån kan du ta upp dem, allt eftersom du ska äta och då steka på dem så de får en fin gyllenbrun färg. Ska du äta direkt så kan du ta ut dem från ugnen och steka klart
dem i en stekpanna så de får fin färg
Perfekta små juliga köttbullar till julbordet