Snickers
Denna kakan eller godis, var nog bland det första jag gjorde i hemkunskapen. Jag kallar dem kort och gott för snickers men har både hört snickerskaka, snickersrutor osv. Receptet ger en plåt

1 burk jordnötssmör med bitar
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 L K-Special flingor
1 tsk vaniljsocker
400 g blockchoklad
1 dl salta jordnötter
- Häll jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull
- Låt koka upp under omrörning och dra kastrulle från spisen
- Tillsätt flingorna och blanda väl
- Tryck ut smeten så tunt du kan, på en plåt med bakplåtspapper
- Grovhacka jordnötterna och ställ åt sidan
- Smält chokladen med hjälp av ett vattenbad och pensla på den smälta chokladen över smeten som du tryckt ut på plåten
- Strö de krossade jordnötterna uppe på och ställ i kylen minst 1 timma
- Skär kakan i bitar och dessa kan du förvara i frysen för längre hållbarhet
Njut av din snickerskaka till julfika eller när det vankas julgodis