After Eight Tårta
Älskar du också smak av mint eller är din favorit After Eight och skulle vilja ha fler varianter av denna goda chokladbit? Här
får du recept på riktigt, riktigt god After Eight Tårta
Tårtan
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 msk kakao
2,5 dl mjöl
Glasyr
175 g after eight)
Servering
5 dl grädde
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form med löstagbar kant
- Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret är smält
- Rör tills smöret är helt smält. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta
- Rör om till en jämn smet.
- Tillsätt ägg, strösocker, bakpulver, salt och kakao och vispa ihop till en jämn smet
- Tillsätt vetemjölet och vispa samman
- Häll smeten i formen
- Grädda kakan i 18 minuter i 175°C i mitten av ugnen
- Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Ställ in i ugnen ytterligare 3-5 minuter så att chokladen börjar smälta
- Ta ut kakan och låt svalna och glasyren stelna i rumstemperatur eller i kylskåp. Först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten
Mintchokladkakan kan serveras rumstempererad eller kylskåpskall. Servera med vispad grädde