Hönö frallor
Nybakat bröd slår nog det mesta ändå?! Vår familjs stora favorit, är dessa Hönöbröds liknande frallorna, så goda
Recept till 15-20st frallor
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
50 g smör, rumsvarmt
½ dl ljus sirap
1 tsk salt
3 dl rågsikt
4–6 dl vetemjöl
- Smula ner jästen i en bunke
- Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp
- Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget och rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter
- Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min
- Dela degen 15-20st portioner och forma och kavla ut dem till frallor. Nagga med en gaffel uppepå
- Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 25–30 min. Sätt ugnen på 250 grader
- Grädda bröden mitt i ugnen i 6–8 min. Håll koll på att de får lagom färg. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Finns det något bättre än nybakat bröd och smör?