stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Hönö frallor

Publicerad 2020-02-20 10:46:19 i Allmänt,

Nybakat bröd slår nog det mesta ändå?! Vår familjs stora favorit, är dessa Hönöbröds liknande frallorna, så goda (null)

Recept till 15-20st frallor

25 g jäst

3 dl mjölk, fingervarm

50 g smör, rumsvarmt

½ dl ljus sirap

1 tsk salt

3 dl rågsikt

4–6 dl vetemjöl


  1. Smula ner jästen i en bunke
  2. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp
  3. Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget och rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter
  4. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min
  5. Dela degen 15-20st portioner och forma och kavla ut dem till frallor. Nagga med en gaffel uppepå
  6. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 25–30 min. Sätt ugnen på 250 grader
  7. Grädda bröden mitt i ugnen i 6–8 min. Håll koll på att de får lagom färg. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Finns det något bättre än nybakat bröd och smör? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela