Kryddiga kakor
En underbart god krispig kaka med smak av kanel och kardemumma

200 g smör
2 dl socker
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
5 dl mjöl eller glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
Garnering
Pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa smör och socker poröst
3. Tillsätt kardemumma, kanel och vaniljsocker
4. Rör ner ägget
5. Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner det i degen
6. Rulla runda små bollar av smeten
7. Häll pärlsocker på ett fat
8. Lägg bollarna i sockret och platta ut dem till platta kakor
9. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper
10. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter
Häll upp ett glas med kall mjölk och njut av kakorna. Bästa fikan ever
