stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Marmorerad marängtårta

Publicerad 2020-01-03 21:47:42 i Allmänt,

Denna marängtårta är to die for, jag lovar att dina gäster kommer ha svårt för att bara ta en bit (null)

7 äggvitor

5 dl strösocker

0,5 krm salt

100 g mörk choklad 70 %


GARNERING

3 dl vispgrädde

1 ask färska blåbär

1 ask färska hallon

0,5 l jordgubbar


CHOKLADGLASYR

150 g mörk blockchoklad 

1,5 dl grädde

1,5 msk socker 

2 msk smör


  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten)
  4. Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader
  5. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat och går att vända utan att den rinner och ställ åt sidan
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig, marmorerad
  7. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper
  8. Grädda marängen i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt
  9. Gör chokladglasyren precis innan servering. Häll grädde och socker i en kastrull och smält samman sockret på svag värme
  10. Dra kastrullen från värme och knäck i chokladen i mindre bitar. Rör tills den smält
  11. Klicka i smöret så glasyren blir blank och fin och ställ kastrullen åt sidan
  12. Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen
  13. Strö över färska bären och ringla över chokladglasyren
Njut av den sagolikt, sega, goda marängtårtan
Psst chokladglasyren är perfekt att ringla över till även andra desserter och kakor 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela