stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Chokladfondant

Publicerad 2020-05-16 17:30:33 i Allmänt,

Trodde chokladfondant skulle vara krångligt och svårt men sanningen är den, det var ganska enkelt. Vill du briljera för dina gäster med en riktigt lyxig dessert som ser avancerad ut, så gör dessa fondanter, jag lovar att de kommer bli imponerade över dina mästerverk  (null)

2 ägg (både äggvita och gulan av dessa båda äggen)

2 äggulor 

3 msk strösocker

100 gram smör

100 gram mörkchoklad 70%

3 msk vetemjöl

4 rutor av valfri choklad


  1. Ställ ugnen på 225 grader (ej varmluft)
  2. Vispa äggen + äggulorna och strösocker vitt och poröst
  3. Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan, bryt ner den mörka chokladen  i smöret och låt smälta under omkörning
  4. Blanda ihop smörblandningen och  äggröran
  5. Pudra sist i vetemjölet och vänd och rör med slev, tills allt har blandats
  6. Smöra de ugnssäkra formarna väl
  7. Fyll upp halva formarna med smeten
  8. Lägg i valfri chokladbit i formen (ex vanlig mjölkchoklad, dumle eller smaksatt choklad 
  9. Täck med resten av chokladsmeten
  10. Grädda i mitten på ugnen i 7,5 minuter till 8 minuter. Men absolut inte längre än 8 minuter. Den ska vara rinnande inuti
  11. Ta ut och själp upp på en tallrik 
Servera med bär och glass ganska direkt. Öppna fondanten med en kniv så att det rinner ut lite chokladfyllning 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela