Chokladfondant
Trodde chokladfondant skulle vara krångligt och svårt men sanningen är den, det var ganska enkelt. Vill du briljera för dina gäster med en riktigt lyxig dessert som ser avancerad ut, så gör dessa fondanter, jag lovar att de kommer bli imponerade över dina mästerverk
2 ägg (både äggvita och gulan av dessa båda äggen)
2 äggulor
3 msk strösocker
100 gram smör
100 gram mörkchoklad 70%
3 msk vetemjöl
4 rutor av valfri choklad
- Ställ ugnen på 225 grader (ej varmluft)
- Vispa äggen + äggulorna och strösocker vitt och poröst
- Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omkörning
- Blanda ihop smörblandningen och äggröran
- Pudra sist i vetemjölet och vänd och rör med slev, tills allt har blandats
- Smöra de ugnssäkra formarna väl
- Fyll upp halva formarna med smeten
- Lägg i valfri chokladbit i formen (ex vanlig mjölkchoklad, dumle eller smaksatt choklad
- Täck med resten av chokladsmeten
- Grädda i mitten på ugnen i 7,5 minuter till 8 minuter. Men absolut inte längre än 8 minuter. Den ska vara rinnande inuti
- Ta ut och själp upp på en tallrik