Baconlindad kyckling
Allt i ett, potatis gratäng gjord på potatis och palsternacka. På det baconlindad minutfilé av kyckling fylld med fetaost, basilika och rödpaprika. Fix med allt och sen skjuts in i ugnen, så gott
600 g mjölig potatis
200 g palsternacka
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
3 dl vispgrädde
4 st tunt skivade kycklingfiléer ex minutfilé
1 förpackning fetaost
1/2 röd paprika
färska basilikablad
1–2 pkt skivad bacon
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala och skiva potatisen, palsternacka, strimla löken och finhacka vitlöksklyftorna
- Varva potatis, lök, vitlök och kryddor i en smord ugnsform
- Slå på grädden. Strö över riven ost
- Gratinera ca 15 minuter
- Lägg ut kycklingfiléerna plant på en skärbräda
- Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ner basilika
- Skär paprika i strimlor
- Bred ut osten och toppa med paprika på kycklingen
- Rulla ihop dem från kort sidan till fina rullader
- Vira bacon skivor runt dem och bryn dem i smör i en stekpanna
- Placera dem på potatisgratängen och gratinera i ugnens mitt ca 20 minuter
Njut av riktig god helgmiddag