stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Kärleksmums/Mockarutor

Publicerad 2020-10-24 19:36:49 i Allmänt,

Klassiker är oftast vinnande koncept, vad det än rör sig om. Älskar den mjuka chokladkakan med kaffeglasyr uppepå. (null)

225 g smör
2 dl mjölk
6 ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1 msk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr:
75 g smör
0,75 dl starkt kaffe
0,75 dl kakao
1, msk vaniljsocker
4,5 dl florsocker

Garnering:
1 dl valfritt strössel eller kokos 

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper

3. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna

4. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp

5. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil och vispa samman

6. Tillsätt smör och mjölkblandningen och blanda allt till en jämn smet

7. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr

8. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl

9. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos eller färgat strössel.

Skär upp i rutor och njut av din gofika


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela