Gratinerad kyckling med basilikasås
Denna kycklingrätt går hem hos både stora och små! Kycklingfiléerna gratineras i ugnen medan du tillagar pastan/riset. Voilà så enkelt
700 g kycklingfiléer
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 kruka basilika
1/2 dl riven parmesanost
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
Rapsolja eller olivolja
salt
peppar
- Sätt ugnen på 225°C
- Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida
- Krydda dem med salt och peppar medan du steker dem
- Lägg filéerna i en ugnssäker form
- Koka upp grädden och tillsätt parmesanost pressad vitlök och ev mer salt och peppar
- Häll såsen över kycklingfiléerna och toppa med basilika och delade tomater
- Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills filéernas innertemperatur är 72°, ca 25 minuter
- Koka under tiden pasta eller för nyttigare alternativ, använd matvete och koka enligt anvisningen på förpackningen
Njut av en fantastisk god kycklingrätt som går hur bra som helst att toppa med både mer basilika och parmesan om så önskar