Hallonpaj med vitchoklad
Så enkelt, så gott. Hallonpaj, behöver jag säga mer än att kombon hallon och choklad är oslagbart med ett knäckigt täcke med smak av kola uppepå?!
1-2 msk potatismjöl
0,5 dl socker
70 g vit choklad
Kola knäckigt täcke
75 gram smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
1 dl mjöl
3 dl havregryn/ All Bran havreflingor
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Hacka den vita chokladen grovt. Lägg hallonen i formen, pudra över potatismjöl, socker och toppa med den hackade chokladen
3. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
4. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i kastrullen
5. Blanda runt och häll sedan smeten över bären
6. Låt sedan stå i ugnen 30-40 minuter, tills pajen fått en fin färg
Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller varför inte en kula vaniljglass