Annas Pavlova
Denna tårta smakade jag på för första gången när jag var 20 år och reste runt i Australien. Jag blev helt frälst i denna tårta med mjuk maräng inuti och hård maräng utanpå. Efter det har jag bakat den flera gånger så nu har den blivit mitt parad
bak vid kalas

4 äggvitor
1/2 krm salt
2,5 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Matfett till springform
GARNERING
3 dl grädde
Valfria bär
1. Sätt ugn på 225 grader
2. Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skum
3. Häll i socker, lite i taget och vispa till maräng
4. Tillsätt majsstärkelsen, vaniljsocker och vitvinsvinäger och vispa ner det i marängen
5. Smörj springformen med lite matfett, även kanterna
6. Bred ut marängen i formen
7. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och sänk direkt graderna till 125 grader. Låt gräddas i 1,5 timma
8. När den är klar stäng av ugnen och låt den stå kvar i eftervärmen. Ta sedan ut den och låt svalna
9. Vispa grädde och dekorera med valfria bär och ev pudra lite florsocker på beroende på säsong av bären
Njut av tårtan för det kommer vara den bästa ni ätit på länge
