Basilika korv
Grävde fram ett riktigt gammal recept som jag lagade för flera år sedan. Då gick det hem hos hela familjen och nu när jag fick leverans från @smakbox för att testa Lönnebergas örtagårdens korv, så kände jag att det var dags igen. Kan meddela
att det var succé, så här kommer receptet

ca 250 g korv med smak
1 charlottenlök
1-2 vitlöksklyftor
250 g babyplommon tomater
1-2 tsk Torkad oregano
2sl creme fraiche
1 kruka basilika
2 dl Mjölk/matlagningsgrädde
Maizena redning ljus
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pasta
1. Koka upp vatten och salt till pasta och koka pastan. Under tiden som detta kokar så gör du korvgrytan
2. Hacka charlottenlök, slanta korven, dela tomaterna och lägg i stekpanna med lite olivolja. Fräs ihop detta
3. Pressa ner vitlöken och sänk värmen. Strö i organen, salt och peppar (salt och peppar efter smak och tycke)
4. Slå i Creme fraiche och mjölk/grädden och sänk ytterligare. När det blandat sig väl så häll i redningen så det tjocknar något
5. Grovhacka basilikan och rör ned detta i såsen
Nu borde pastan var klar och lika så korvgrytan så dags att servera och bara njuta