stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Superkladdig kladdkaka med chokladglasyr

Publicerad 2019-02-20 08:51:57 i Allmänt,

Denna kladdkaka är super god precis nygjord men blir nästan ännu smarrigare om den kyls och serveras dagen efter, testa och avgör vilket du gillar bäst  (null)



Kladdkaka

125 g smör

3 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver


1. Smält smöret, i micro tycker jag är smidigt. Sätt ugn på 150 grader

2. Vispa ägg och socker fluffigt

3. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten  

4. Rör ner smöret i äggsmeten

5. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Jag använder mig av milda margarin på flaska och en pensel. Det ska vara lätt och utan massa onördigt kladd.

6. Häll i smeten 

7. Grädda mitt i ugn 30 minuter

8. Låt svalna något 


Gör under tiden som kakan är i ugnen, chokladglasyren


Chokladglasyr

150 g mörk blockchoklad 

1,5 dl grädde

1,5 msk socker 

2 msk smör


1. Häll grädde och socker i en kastrull och smält samman sockret på svag värme 

2. Dra kastrullen från värme och knäck i chokladen i mindre bitar. Rör tills den smält

3. Klicka i smöret så glasyren blir blank och fin

4. Ringla och bred över kakan 

Servera direkt eller som sagt kyl den så glasyren stelnar


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela