Superkladdig kladdkaka med chokladglasyr
Denna kladdkaka är super god precis nygjord men blir nästan ännu smarrigare om den kyls och serveras dagen efter, testa och avgör vilket du gillar bäst
Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1. Smält smöret, i micro tycker jag är smidigt. Sätt ugn på 150 grader
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten
4. Rör ner smöret i äggsmeten
5. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Jag använder mig av milda margarin på flaska och en pensel. Det ska vara lätt och utan massa onördigt kladd.
6. Häll i smeten
7. Grädda mitt i ugn 30 minuter
8. Låt svalna något
Gör under tiden som kakan är i ugnen, chokladglasyren
Chokladglasyr
150 g mörk blockchoklad
1,5 dl grädde
1,5 msk socker
2 msk smör
1. Häll grädde och socker i en kastrull och smält samman sockret på svag värme
2. Dra kastrullen från värme och knäck i chokladen i mindre bitar. Rör tills den smält
3. Klicka i smöret så glasyren blir blank och fin
4. Ringla och bred över kakan
Servera direkt eller som sagt kyl den så glasyren stelnar