Kyckling med glasnudlar
Nu börjar vi komma in i rutin med skola, jobb, läxor, veckohandla och givetvis helgmys. Fick ett himla sig efter asiatiska smaker

700 g kycklingfilé
1 dl rapsolja
4 cm ingefära
4 vitlöksklyftor
1 lime
Koriander
Cashewnötter
Chili
Salt
Svartpeppar
Glasnudlar eller risnudlar
1. Håll upp oljan i bunke och tillsätt salt och peppar
2. Skala och skär ingefäran i skivor lika så vitlöken. Blanda ner det i bunken och rör om
3. Riv skalet från limen och pressa ut saften ner i bunken.
4. Skär chili i skivor efter smak och tycke för önskad hetta
5. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg i bunken och blanda väl. Ställ in i kyl med plast över. Ju längre du låter den stå ju mer smak
6. Hacka lime, koriander, cashewnötter och chili som tillbehör
7. Koka upp nudlar enligt förpackning
8. Häll ner allt ur bunken med kyckling i en stekpanna och stek hastigt
Lägg upp nudlar på en tallrik, ös över med kyckling och toppa med tillbehör
Alltså sååå fräscht och sååå gott