stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Rödkål

Publicerad 2020-12-26 12:06:22 i Allmänt,

Alltså, hur gott är det inte med dopp i grytan. Så himla nöjd över årets julmat. Goda rödkålen med kryddor som passar både till dopp i grytan och till skinkmackan (null)
1/2 kg rödkål
1 rödlök
1 aroma äpple 
2 msk rödvinsvinäger 
1,5 dl svarta vinbärssaft 
1,5 dl rödvin
3 msk farinsocker 
1/2 tsk muskot 
1/2 tsk kanel 
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk kummin 
1/2 tsk svartpeppar 
10 st mortlade kryddpepparkorn 
1/2 dl sirap
1,5 tsk salt 

1. Skär rödkål och rödlöken i fina strimlor. Skala och kärna ut äpplet och skär i små bitar
2. Fräs allt i en gryta på medelvärme ca 10 minuter
3. Sänk värmen och tillsätt all vätska och rör samman
4. Tillsätt alla kryddor och vänd runt allt så det blir väl blandat
5. Sänk värmen ytterligare och låt sjuda under lock i ca 1 timma. Vänd och rör då och då 
Njut sedan av magiskt god rödkål som tillbehör till ditt julbord
(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela