Muffins med jordgubb/lime frosting
Dessa vaniljmuffins fick jag till fika när jag var lite, förstod inte då hur de kände vara så mega mega goda men nu vet jag hemligheten, grädde

2 ägg
2 dl socker
0,5 dl grädde
50 g smör
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa är och socker hastigt och kraftigt i ca 4 minuter
- Smält smöret och tillsätt grädden i grytan. Dra av från värmen
- Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om
- Vänd tillsist i gräddsmeten och rör samman allt till en smet
- Häll upp till hälften i ca 12-15 muffinsformar
- Ställ in i ugnen i ca 8-10 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg
Jätte goda precis som de är men vill du ha jordgubbdfrosting med citron/limesmak så är det fantastisk god kombination
125 g smör rumstempererat
250 g florsocker
2 msk jordgubbssylt
1 tsk rivet lime eller citronskal
Någon droppe röd hushållsfärg
- Rör samman allt till en smidig smet och spritsa på muffinsarna när de svalnat
