stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Langos

Publicerad 2023-04-22 14:33:50 i Allmänt,

Sån magi när jag smakade Langos för första gången i Ungern. Självklart vill jag dela med mig av denna goda måltid till er. Perfekt som både huvudrätt, förrätt, mellis eller varför inte som efterrätt. Tillbehör går att variera i det oändliga men nedan kommer lite tips från mig (null)

10 st Langos
25 g jäst
3 dl vatten ljummet
1 90 gram nykokt potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl till utbakning
5 dl olja till fritering

Olika topping ch tillbehör 

4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja

Eller 

2 dl gräddfil eller crème fraiche

salt

hackad rödlök
riven Gouda ost

Att ha ytterligare till om man vill

Hackad stekt bacon

Räkor

Crabsticks 

Eller

Nutella, banan, bär mm

Hur gör man:

1. Rör ut jästen i ljummet vatten

2. Blanda med riven potatis, salt och vetemjöl 3. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min

4. Ta upp degen på mjölat bakbord

5. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 10 bitar (för 10 port)

6. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa

7. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper

8. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös, hetta upp oljan till 180°C

9. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan ca 3-4 minuter på var sida tills färgen är gyllengul

10. Vänd dem efter halva tiden

11. Låt svalna på galler med hushållspapper under.

Olika tillbehör att ha till

1. Rör samman pressad / riven vitlök och olivolja och pensla langosarna med blandningen

2. crème fraiche, riven ost med lite flingsalt på

3. Ha också på stekta bacontärningar, hackad rödlök, räkor, crabsticks eller vad du känner för att ha på

Bara o testa dig fram 

Efterrätt Langos

Blanda samman när du har i mjölet, 2 tsk florsocker i degen, för mer efterrätts Langos

Bred nutella på, hacka banan och jordgubbar och sikta på florsocker om du inte vill ha florsocker i degen (om du ex vill ha degen som både förrätt och efterrätt) 

Langos är godast när de är precis ny friterade då njut direkt 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela