Chili och vitlöks räkor
Har läääänge försökt få till perfekta marinerade räkor och nu äntligen

300 g räkor
2st Chili
3 vitlöksklyftor
Färsk persilja
2 tsk salt
1 dl olivolja
2-3 dl olja valfri smak
1. Skiva chili i slantar
2. Slanta vitlöksklyftor
3. Hacka persilja
4. Salta räkorna
5. Lägg räkorna i en påse ihop med chilin, vitlöken, persiljan och olivoljan
6. Låt marinera i 4-6 timmar
7. Värm ugn till 250 grader
8. Häll oljan (valfri smak) i en ugnsfast form och ställ in i ugn i ca 10-15 minuter
9. Ta ur formen och häll i räkorna och marinaden i formen. Det är väldigt varmt så gör det försiktigt, då det kommer puttra rejält
Rör runt försiktigt så alla räkor blir ordentligt doppade i den varma oljan. Låt räkorna bli varma ca 3-5 minuter
Servera och njut med gott bröd till som ni kan doppa i den goda marinaden som är i formen
