Annas Marängsnittar
Plocka fram småkakor till fikat, som är drömskt goda och de ser ut som om du lagt ner hela din själ på att göra. Dina gäster kommer garanterat tycka att du briljerat i köket men in själva verket knappt tagit dig någon tid alls.
Du bara måste testa dem, super enkla och magiskt goda
Mördeg
4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
200 g smör
1 äggula
Maräng
4 st äggvitor
3 dl socker
Garnering
Kokos flingor
- Sätt ugn på 175 grader
- Ta fram smöret i tid så det blir mjukt (går att värma i micro några sekunder)
- Slå ihop smör, socker och mjöl och knåda ihop till en mördeg. När degen nästan går ihop till en klump så tillsätt äggulan
- Lägg bakplåtspapper på en plåt
- Dela upp mördegen i 4 lika stora delar och rulla ut till längder
- Lägg dem på plåten och platta till dem
- Grädda mitt i ugnen 8 minuter så de rest sig något
- Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum
- Tillsätt lite socker i taget
- Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna 10 minuter, spritsa eller klicka sedan på marängen
- Strössla över kokos och sätt in dem mitt i ugnen igen 10-12 minuter tills marängen fått aningens lite färg eller inte annat kokosen blivit lite gyllenbrun
- Skär dem i snittar direkt och låt dem svalna och njut sedan av dem vid fika stunden