Kola snittar
Härom dagen hade vi gäster hemma och till kaffet bjöd vi på bland annat Lindor chokladkulor. Dessa råkade jag sedan glömma i solljuset och de blev inte jätte roliga när de hade stelnat igen. Visste inte riktigt vad jag skulle göra
med chokladen och ville prova något nytt och inte bara kladdkaka som annars är min stora passion och svaghet bland bakverk. Mannen ville baka kolasnittar och tänkte då, varför inte testa att baka in chokladkulorna i kolasnittarna.
Vilken höjdare, magiskt gott, så det var absolut inte sista gången dessa bakades i vårt hem

Ca 40 st
200 g smör
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5dl vetemjöl
15 bitar Lindor choklad kulor men blir lika gott med vilken choklad som helst som du har hemma
Ugn 175 grader
1. Rör ihop rumsvarmt smör, om du missat ta fram det i tid, micra det i micron några sekunder. Blanda smöret med
socker och sirap
2. Tillsätt vaniljsocker i degen
3. Blanda ihop bakpulver och mjöl. Tillsett detta i degen
4. Arbeta ihop till en deg
5. Dela i fyra bitar
6. Rulla ut två längder som är lika långa som plåten
7. Lägg två längder på plåten med bakpapper under
8. Tryck till längderna i nästan önskad bredd som du vill ha kakorna. De "flyter" ut något
9. Lägg chokladbitarna tätt efter varandra på längderna.
10. Baka ut de två andra degklumparna till längder och placera dem uppe på chokladen. Nyp åt efter kanterna så inte chokladen smälter och rinner ut
11. Grädda mitt i ugnen 15–17 minuter eller tills de blir något gyllenbruna
12. Skär i bitar direkt när du tar ut dem ur ugnen, medan de ännu är varma
Njut av dem när de svalnat något
Jag smälte lite choklad och ringlade på bitarna för att få dem att se riktigt lyxiga ut