stylefordig.blogg.se

Mitt namn är Anna Persson och har stor passion för kläder, mat och träning. Här på bloggen kommer ni få både stylingtips, recept och se lite av min vardag i form av träning och annat jag hittar på

Quinoa sallad med björnbär

Publicerad 2018-07-25 14:24:53 i Allmänt,

När något blir riktigt gott så måste jag dela med mig av receptet, så här får ni möjlighet att  följa receptet och avnjuta en himmelsk sallad som fungerar lika bra att äta som den är eller ihop med valfritt kött, grillat eller kallskuret 
(null)         
6 personer
4 dl Röd Quinoa
3-4 st kokta rödbetor
1-2 st Färska/råa röda rödbetor
3 bitar/3 förpackningar krämig ost och min favorit är Bosnisk ost (se recept roculasallad med jordgubbar)
2 paket Björnbär
15-20 st valnötter
Flytande honung

1. Koka den röda quinoan enligt anvisning på förpackning och låt svalna. Detta kan göras en dag i förväg om man vill förbereda. Annars koka och ställ ner kastrullen i vattenbad med kallt vatten så svalnar det av snabbare 
2. Skär de färdigkokta rödbetorna i lika stora bitar som björnbären är stora
3. Skölj och skiva de färska rödbetor tunt, använd gärna mandolin
4. Lägg quinoan på ett ganska flat fat, sprid ut de kokta rödbetorna och smula över den krämiga osten
5. Kör ner de råa rödbetorna i quinoan lite varstans, sprid ut björnbären och valnötterna (dessa kan hackas något om du önskar) 
6. Ringla över flytande honung och klar för att serveras. 
Ställ in i kyl för att serveras senare ihop med valfritt kött, fågel eller fisk
(null)





Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela