Quinoa sallad med björnbär
När något blir riktigt gott så måste jag dela med mig av receptet, så här får ni möjlighet att följa receptet och avnjuta en himmelsk sallad som fungerar lika bra att äta som den är eller ihop med valfritt kött, grillat eller kallskuret

6 personer
4 dl Röd Quinoa
3-4 st kokta rödbetor
1-2 st Färska/råa röda rödbetor
3 bitar/3 förpackningar krämig ost och min favorit är Bosnisk ost (se recept roculasallad med jordgubbar)
2 paket Björnbär
15-20 st valnötter
Flytande honung
1. Koka den röda quinoan enligt anvisning på förpackning och låt svalna. Detta kan göras en dag i förväg om man vill förbereda. Annars koka och ställ ner kastrullen i vattenbad med kallt vatten så svalnar det av snabbare
2. Skär de färdigkokta rödbetorna i lika stora bitar som björnbären är stora
3. Skölj och skiva de färska rödbetor tunt, använd gärna mandolin
4. Lägg quinoan på ett ganska flat fat, sprid ut de kokta rödbetorna och smula över den krämiga osten
5. Kör ner de råa rödbetorna i quinoan lite varstans, sprid ut björnbären och valnötterna (dessa kan hackas något om du önskar)
6. Ringla över flytande honung och klar för att serveras.
Ställ in i kyl för att serveras senare ihop med valfritt kött, fågel eller fisk
