Hel laxsida
Finns det något bättre och enklare än mat som bara lagar sig självt 😉
Här får ni recept på min hela laxsida som är lika god varm, som kall, tillaga i ugn eller på grillen
Perfekt bjudmat som du kan laga till i förväg om du har mycket att fixa med runt omkring, som många gånger småbarns föräldrar har 🙈

Färsk hel laxsida
Olivolja
1 Citroner
Färsk dill
Salt
Svart peppar
Ugn 180 grader
1. Lägg laxen med skinnsidan neråt på bakplåtspapper i en långpanna eller på aluminiumfolie om du hellre vill grilla laxen
2. Pensla laxen med olivolja
3. Skär citroner i tunna skivor, mandolin är att rekommendera, lägg dem i valfritt mönster ju mer citronskivor du lägger på ju mer smak av citron får du. Jag använde mig av en hel ekologisk citron, för då kan middagsgästerna äta skal och allt ihop om de vill och slipper pilla och skrapa bort
4. Hacka och strö på dillen
5. Salta och peppra
6. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller på grillen, vik då gärna ihop aluminiumfolien för saftigare lax
Servera laxen ihop med romsås och färskpotatis eller varför inte en god sallad
