Café Maränger
Att få bjuda på maffigt goda och galet fina café maränger är verkligen en härlig känsla. Man ser allas fascination över bakverket och man vet att det enda jag gjorde var att vispa äggvita och socker :)
4. Ta då skålen från värmen och vispa färdigt marängen tills det går att vända den utan att den rinner ut från bunken.
5. Häll i den smälta chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
6. Klicka ut marängen i 6-12 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper. Beroende på hur stora maränger du vill göra
7. Sätt in mitt i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme

- 3 äggvitor
- 2 dl socker
- 50 gram mörk blockchoklad
1. Lägg chokladen i en skål över ett vattenbad
2. Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
3. Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp i 5-10 minuter. Marängen ska bli ganska fast i konsistensen men inte så du kan vända den utan att det rinner ut
4. Ta då skålen från värmen och vispa färdigt marängen tills det går att vända den utan att den rinner ut från bunken.
5. Häll i den smälta chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
6. Klicka ut marängen i 6-12 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper. Beroende på hur stora maränger du vill göra
7. Sätt in mitt i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme
Njut av fantastiska maränger till fikat
