Mandelskorpor Biscotti
Den perfekta hårdmjuka biscottiytan är inte helt lätt att få till, men de här goda, knapriga skorporna ligger väldigt nära det italienska originalet, är så nöjd över mina små bakverk
3 st ägg
2 dl socker
0,25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl olivolja
5,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
vetemjöl till bakbordet
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Tillsätt salt, apelsinskal, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.
4. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och eventuellt lite extra mjöl
5. Dela degen i 3-4 delar. Forma till rullade längder och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i 1-3 centimeter tjocka skivor.
7. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
8. Torka till skorporna i ugnen på 100 grader i 40-60 minuter beroende på hut hårda du vill ha dem.
Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå och njuta av dem med en rykande varm espresso