Kläddkaka med daimfluff
Kladdkakor är något vi verkligen älskar i vår familj. Tycker klassikern med lite grädde eller vaniljglass slår alla rekord men det finns ju så mycket tårtor och andra bakverk som har med olika smaksatta fluff. Jag var därför bara tvungen att testa, kladdkaka med daimfluff som är min favorit choklad

125 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1. Smält smöret, i micro tycker jag är smidigt. Sätt ugn på 150 grader
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Rör ner smöret i äggsmeten
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten
5. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Jag använder mig av milda margarin på flaska och en pensel. Det ska vara lätt och utan massa onördigt kladd.
6. Häll i smeten
7. Grädda mitt i ugn 30 minuter
8. Låt svalna
Daimfluff
3 dl vispgrädde
200g daim
1. Häll grädden i en gryta
2. Hacka daimen i små bitar. (Jag använde dubbeldaim) lägg chokladen i grytan
3. Slå på spisen på mycket låg värme. Låt chokladen smälta, grädden får absolut inte koka.
4. När chokladen hade smärt och det bara var lite kärna av daimen kvar silade jag av gräddsmeten i en värmetålig bunke. (Kärnan av daimen sparade jag på en tallrik för dekoration)
5. Ställ grädden i kyl ca 4 timmar
6. Vispa upp grädden när det gått ca 4 timmar
7. Bred ut grädden på kladdkakan och dekorara med daimkärnorna och eventuellt salta hackade jordnötter
Njut av din kläddkaka till fikat
