Krämig fisksoppa
Snart kommer mer grytor och soppor infinna sig i köket och på matbordet som middag. Så denna krämiga och underbart goda fisksoppa med skaldjur kändes som en riktig bra avrundning från sommarens alla räksallader, räkmackor och kräftskivan som varit i augusti. Sensommaren möter hösten i tallriksform. Det jag gillar med soppan är att när tiden är knapp efter jobb och veckohandlingen måste ske på 2 sekunder så blir soppan väldigt god med både fryst fisk som kanske finns i frysen hemma och inte har vi tid att skala skaldjur, så då gör vi det lätt för oss själva och använde skaldjur i lake. Valet är helt ditt, resultatet en fantastisk god soppa
5 morötter
2 msk mjöl
1 l vatten
2 msk fiskfond eller 2 fiskbuljong tärningar
1 burk 34% cream fraiche
1/2 kg färska kräftor eller enkelt vis 1 burk
1/2 kg färska räkor eller enkelt vis 1 burk
500-600 g vit fisk färsk eller fryst
1 burk kräftost
Dill
(Det går att fylla ut soppan med 2 burkar kräftstjärtar och räkor om man vill och du kan gärna ta mer fisk också)
- Skala och skiva eller riv morötterna grovt
- Fräs dem hastigt i lite smör och tillsätt mjölet och rör samman så mjölet blandar in sig
- Slå på vattnet under omrörning och tillsätt fiskfonden/ buljongtärningarna. Låt små sjuda
- Tillsätt cream fraiche och rör ner den i soppan
- Blanda i kräftosten och låt soppan sjuda tills den blandat dig med soppan
- Skär fiskfilé i bitar, jag använde torsk, och lägg ner i soppan. Stäng av värmen och tillsätt dill
- Rör sist ner skaldjuren i soppan
Njut av en fantastisk soppa som är rund och fin i smaken tillsammans med en brödskiva