Knäckig päronpaj
Paj i alla former är helt ljuvligt gott men nya favoriten hos oss ör päronpaj med färsk ingefära. Är ingefära inget msn gillar går det givetvis att utesluta

6 mogna päron
1-2 tsk riven färsk ingefära
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
- Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur päronen
- Smörj formen med smör, och skär päronbitarna i skivor och lägg i formen
- Riv över ingefära
- Smält smöret i en kastrull , och dra bort från värmen när den har smält
- Rör ner mjölk och sirap
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen
- Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt gyllenen
Njut till fikat ihop med glass eller vaniljsås
