Julens bästa Köttkorv
Tänk så mycket jag lärde mig om matlagning och hur man handskas med olika råvaror under min tid som Kallskänka. Varje jul gjorde vi köttkorv som är så oerhört god, så i min värld går det inte äta någon annan korv än den. Jag har såklart räknat om receptet, med tanke på när vi gjorde en sats, då så använde vi en hel hink med lök

Receptet ger ca 2,5 meter korv
1,5 kg blandfärs
3-4 gullökar
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vitpeppar
1,5 msk stött kryddpeppar
2 tsk ingefära
2 tsk nejlika
1 msk salt
Fjälster
Vatten
- Lägg fjälstren i blöt, gärna dagen innan
- Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt alla kryddor. Kryddpepparn köper du hel och stöttar den till ett fint smul. Tillsätt även potatismjölet och blanda färsen
- Hacka löken och tillsätt detta och blanda
- Häll på kallt vatten så den blir något lös i konsistensen dock inte så den rinner
- Använd en köttkvarn med korvhorn och fyll korvskinnen. Trä på fjälstret på korvhornet och mata på med färsen. Du behöver inte knyta ändar på fjälstret men mata ut 2-3 cm av fjälstret innan du fyller på med färs. När du gjort önskas längd på korven så klipper du av fjälstret och låter även denna ändan ha 2-3 cm fjälster
- Lägg korven i en gryta med kallt vatten
- När du är klar så förvara korvarna i frysen eller tillaga
- Vill du tillaga dem så lägg i 2 lagerblad i grytan och några hela vitpepparkorn och låt sjuda 15 minuter
Helt ljuvligt gott till julbordet
Som middag är det gott med lite vitsås, potatis och lingonsylt